OVER MIJ

Een creatieve denker en dromer met een hart voor mensen. Dat ben ik, ook in mijn werk als fotograaf. Ik ben enorm dankbaar voor mijn bedrijf en voor de vrijheid die het ondernemerschap mij biedt. Samen met mijn man Gerwin en onze twee jongens wonen we in een fijn huis in Kampen. Als gezin trekken we graag de natuur in. Ik word blij van de stilte in de natuur, kleurrijk interieur, avontuurlijke reizen en verbinding met mensen.

In 1981 werd ik geboren in een dorp in Overijssel. Als kind droomde ik ervan om later in Afrika te wonen om ‘arme kindjes te helpen’. Tijdens mijn middelbare schooltijd wilde ik naar de kunstacademie of boeken schrijven. Uiteindelijk koos ik voor een sociale opleiding. Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg.

In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar Afrika. Ik werd meteen verliefd op dit prachtige continent. Kort voor het vertrek kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Toen ik een prachtige Himba-vrouw – de Himba’s zijn een traditioneel volk in het noorden van Namibië – ontmoette, vroeg ik of ik een foto van haar mocht maken. Toen ze zichzelf vervolgens op het scherm van de camera zag, zei ze zacht: ‘I am nice.’

Deze vrouw was geraakt en ontroerd door haar eigen schoonheid. Ze zag zichzelf waarschijnlijk dagelijks in de weerspiegeling van het rivierwater, maar als je jezelf in het stromende rivierwater ziet, vertekent het water je spiegelbeeld. En nu ontdekte ze dus voor het eerst hoe ze er echt uitzag.

Vanaf dat moment wist ik dat het maken van een foto zoveel verder gaat dan het maken van een mooi beeld. Ik voel emoties, ik zie liefde, ik ontdek schoonheid. Ik leg vast wat gezien en herinnerd mag worden. Met mijn fotografie laat ik iets zien wat niet in woorden uit te drukken is.

Om jou als ondernemer te laten stralen

In 2016 koos ik heel bewust voor het ondernemerschap. Vanuit een diep verlangen om mijn dromen te realiseren, nam ik afscheid van de jeugdzorg en begon ik als fotograaf en tekstschrijver. In de eerste twee jaar van mijn ondernemerschap richtte ik me op alles waarin het verhaal van de mens centraal stond. Van uitvaartfotografie tot gezinsfotografie, van interviews tot filosofische artikelen. Gaandeweg kwamen er mededromers op mijn pad, ondernemers die vanuit een passie of verlangen hun eigen bedrijf waren gestart. Al snel merkte ik dat ik het gaaf vond om met deze mensen samen te werken. Ik zag dat niemand zijn droom zonder tegenslag realiseert. Er komt nooit iets groots tot stand zonder verzet. Maar ik zag ook hoe jammer het is wanneer iemand zijn dromen begraaft of klein houdt.

Sindsdien help ik ondernemers om op een authentieke manier zichtbaar te zijn. In jouw bedrijf zit goud. Het goud van je betrokkenheid en passie. Het goud van de verbinding en inspiratie. Het goud van – soms pijnlijke – herinneringen en groei. Het goud van jouw talent. Daarom breng ik jou als ondernemer zo graag in beeld. Om jouw talent zichtbaar te maken, jouw licht te laten zien. Want met jouw unieke en kleurrijke licht, laat jij anderen en jezelf stralen!

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.
Het is het licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.

We vragen onszelf af: wie ben ik om briljant te zijn,
prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn? Jij bent een kind van God.

Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
Er is niets verlichts aan je klein te maken,
zodat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen.
Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen.
Wij zijn geboren om de glorie van God die in ons is, te openbaren.

Die is niet alleen maar in sommigen van ons;
Die is in iedereen! Als wij ons licht laten stralen,
geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen.
Als wij van onze angst bevrijd zijn,
bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

– De inaugurele rede van Nelson Mandela (1994)

Menu