www.marjanvanhouwelingen.nl

Typisch Marjan

Deelt en filosofeert graag over het leven. Over het leven dat komt en gaat. Over het leven dat nooit af is. Over het leven dat meer en minder is. Over vertraging en ontwikkeling, hoogte en diepte. Ik geloof dat het leven, meebewegen is. En het is zelfregie, om te doen wat je te doen hebt. 

Dichtbij huis ben ik vaak te vinden in het Reevediep. Waar ik in de weidsheid en bij het water rust vind. Ooit was ik een enorme koukleum, nu zwem ik wekelijks in koud water. Thuis ben ik moeder van Noah en Levi. Vrouw van Gerwin. Als gezin veel te vinden in de natuur en liefhebbers van kamperen. Net als manlief gek op wielrennen, samen verliefd op de Limburgse heuvels.  

Mijn rugzak

→ Als kind ontdekte ik de wereld van mijn creatieve brein. Al jong had ik een fascinatie voor mensen. Als tiener wilde ik naar de kunstacademie of schrijver worden. Uiteindelijk koos ik voor een sociale opleiding.

→ Door de jaren heen ontwikkelde ik m’n expertise en skills. Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, systemisch kijken, het bieden van coaching en trainingen, het coördineren van pilot-projecten,  ik deed het allemaal graag.

→ Zo’n acht jaar geleden nam ik afscheid van mijn werk in de jeugdzorg en begon ik voor mezelf. Eerst als schrijver en fotograaf en later specialiseerde ik me als ondernemersfotograaf.

→ Door de jaren heen begon het echter ergens te kriebelen. Ik miste elementen uit mijn oude werk. Het voelde alsof ik iets liet liggen. Sterker nog, ik gaf mijn klanten nog niet alles van het beste wat ik in huis heb. Ik ben namelijk een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik ben iemand die graag zoekt naar de vraag achter de vraag en signaleert wat er onder de oppervlakte speelt. 

→ Ik ontdekte meer en meer hoe essentieel de natuur is in ons leven. Het ritme van de seizoenen, de symboliek van de natuurlijke elementen. Sindsdien combineer ik mijn liefde voor coaching, fotografie en de natuur. En nog steeds ben ik onderweg.

Alles wat ik nu doe, doe ik als Marjan

Je leest het goed, ik ben geen coach of fotograaf met een succesverhaal. Ik ben niet iemand die anderen helpt, om daar te komen waar ik zelf het succes of geluk vond. Ergens geloof ik ook niet dat we moeten streven naar dat ultieme moment van succes, geluk of verandering. Wel geloof ik dat het leven komt en gaat, met ups en downs. En dat je middenin dat proces bepaalt wat je te doen hebt. Elke dag opnieuw. Dus stel dat je zoekt naar een coach of fotograaf met een succesverhaal. Of iemand die er al is. Bel me dan niet;) 

Ruimte – Stef Bos

Hoe kleiner je bent
Hoe groter de ruimte
Hoe verder je gaat
Hoe dichter je komt
Hoe meer dat je verzwijgt
Hoe sterker de woorden
Hoe meer dat je loslaat
Hoe lichter je wordt

Hoe minder je praat
Hoe meer je kan zeggen
Hoe meer je vergeet
Hoe minder je mist
Hoe langer je kijkt
Hoe groter het inzicht
Hoe dieper het donker
Hoe mooier het licht

Open jouw armen
Open jouw armen voor alles dat komt
Open jouw armen
De weg naar de stilte gaat dwars door de storm

Hoe groter de afstand
Hoe beter je zien kan
Waar je vandaan komt
Waarheen je gaat
Hoe meer dat je geeft
Hoe meer dat je krijgt
Hoe meer je iets loslaat
Hoe langer het blijft

Open jouw armen
Open jouw armen voor alles dat komt
Open jouw armen
De weg naar de stilte gaat dwars door de storm

Hoe minder je vasthoudt
Aan wat is verloren
Hoe groter de ruimte
Voor alles dat komt