www.marjanvanhouwelingen.nl
Verhalen over moed, leiderschap en ondernemen

Ze baalt ervan dat ik geen antwoord geef

Ze kijkt me geërgerd aan.
Tot drie keer toe vraagt ze wat ik ervan vind.
En of ik wellicht iets kan vertellen over wat het beste bij haar past.

Ze baalt ervan dat ik geen antwoord geef.
Dat ik opnieuw een vraag terug stel.
Irritant vindt ze het. Dat voel ik.

Ze benoemt wat haar irriteert.
Waarom ze graag mijn visie wil horen.

Ik zie haar houding veranderen.
Ik zie het vuur in haar.
Stevig staat ze voor me.
Door mijn irritante vraag.

Ik spiegel jou niet door het geven van kant en klare antwoorden.
Daar heb je Google voor.
Of wellicht je buurvrouw die altijd en overal een oplossing voor heeft 😃.

Ik spiegel jou om je te laten zien wat er gebeurt.
Waar de weerstand zit.
Ik observeer jouw lichaamstaal.
Ik laat stiltes vallen.
Ik laat ruimte ontstaan.

Om je eigen antwoorden te vinden.

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
Ik zeulde rond met flink wat kilo’s
Volgend bericht
Doodsbang om te pletter te vallen