Zondag voelde ik me euforisch. Is dat het juiste woord? Ik denk het wel;)

Ik zwom namelijk in het open water met stukken ijs om me heen! Ja, ik weet het. Er zijn genoeg mensen die nu met hun ogen gaan rollen. Maar ik stond na afloop enorm te stuiteren aan de waterkant.

Diezelfde ochtend wandelde ik een rondje. De opkomende zon gaf het landschap een mooi palet in pasteltinten. Het laagje ijs op het water weerspiegelde de vormen en kleuren van de wolken.

Het water riep me. Het trok aan alle kanten aan me. Ik wilde erin. Gelukkig vond ik al snel iemand die met me mee wilde. En zo gebeurde het dat ik die ochtend voor het eerst in mijn leven tussen het ijs zwom.

Als je dit een jaar geleden tegen me gezegd had, was ik op mijn beurt met mijn ogen gaan rollen. Ik ben een enorme koukleum en mijn kinderen mopperen vaak dat ik nooit met ze naar het zwembad ga. Maar toch ben ik sinds vorig jaar fan van winterzwemmen.

Bijzonder om te zien dat mijn klanten me al een stapje voor waren in dit proces. In 2019 kwam Nadine op mijn pad die graag iets met water wilde tijdens haar shoot. Dit wakkerde ook iets bij mij aan. Ik maakte rauwere beelden, kleurde vaker buiten de lijntjes, zocht naar diepere lagen en emoties.

Eind 2019 had ik een geweldige shoot met Alies. Zij stapte in december het steenkoude water in. Dit deed opnieuw iets met mij. Het samen beleven en voelen. Alles aankijken wat er is. Overgave.

En daar kwam Brenda. Op het einde van haar shoot trok het water te sterk aan haar. Had ze vooraf nooit bedacht, het stond niet in haar beeldstrategie. Maar ze wilde erin. Ik hoefde haar alleen te volgen met mijn camera.

Judith wist het meteen. Naast een serie prachtige beelden van haar werk als paardencoach wilde ze ook rauwe en intense beelden in haar beeldbank. Beelden die haar eigen transformatie weerspiegelden.

Maar waarom kozen mijn klanten ervoor om dit tijdens hun fotoshoot te doen?

Allereerst levert het gave beelden op waarmee jij je content kunt versterken. Juist door intense en rauwe beelden te gebruiken, raak je sneller bepaalde emoties van je klanten.

Daarnaast doet het koude water dus ook echt iets met jezelf, als mens en als ondernemer. Natuurlijk is het water steenkoud en doet het pijn. Maar ik stap er iedere week weer in omdat ik weet dat ik me na afloop zo goed voel!

Door in dat water te stappen, versterk je je mindset. Je ontdekt hoe veerkrachtig je bent. Je laat iets achter in dat water, je zorgen of de dingen die er niet meer toe doen. Je hebt meer focus en dikke kans dat jij je zelfs euforisch voelt na afloop;)

 

Wil je vaker geïnspireerd worden door mijn beeldverhalen of ben je benieuwd naar de natuurplaatjes die ik maak tijdens het winterzwemmen of mijn wandelingen? Volg me dan op Instagram. 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu