www.marjanvanhouwelingen.nl
Verhalen over moed, leiderschap en ondernemen

Wachten op perfectie is niet nodig

Afgelopen week had ik mailcontact met een klant.
Ze gaf me fijne feedback op m’n vernieuwde website en aanbod.

Naast een aantal typefoutjes en wat suggesties voor mijn homepage, gaf ze dit aan:
‘Heel cool om te zien dat je eigen gelaagdheid en potentieel meer aanwezig is in je aanbod. Ik denk zomaar dat er nog wel meer verdieping gaat volgen. Ergens voelt het nog als het topje van de ijsberg. Al is jouw werk bijna niet in woorden te vangen.’

(Fijne klanten heb ik he!)

Ik gaf haar gelijk.
Die verdieping gaat er zeker komen.

Al geloof ik niet dat je essentie een vaste stip op de horizon is.
Het ultieme einddoel. Waar alles om draait.

Het leven komt en gaat, met ups en downs.
En middenin dit proces bepaal je wie je bent.
Wat je te doen hebt.
In het hier en nu.
Elke keer opnieuw.
Je hele leven lang. Zelfs nog als je oud en grijs bent.

En dat is precies waar ik jou graag bij help.
Niet om toe te werken naar dat ultieme levensdoel.
Ergens ver weg in de grijze toekomst.

Wel om je te helpen in het hier en nu.

Met het afpellen van die laagjes,
om te zorgen voor meer gelaagdheid.
Met het delen van verhalen met diepgang,
zonder filters en perfectie.
Met het kleuren buiten de lijntjes,
om jezelf onder ogen te komen.

Misschien stagneer jij te vaak.
Juist omdat je teveel bezig bent met je ultieme toekomst.
Wellicht stel jij van alles uit omdat er eerst nog teveel gebeuren moet.

Jouw proces staat echter niet vast.
Het beweegt.
En precies in die beweging, beweeg ik graag met je mee.
Gewoon in het hier en nu.

Naar mijn klant schreef ik dit:

‘Die verdieping gaat er zeker komen.
Mijn aanbod en woorden groeien mee met mijn eigen proces.
Het is voor mij een verademing om niet meer te wachten.
Of uit te stellen tot het ogenschijnlijk af is. Of perfect.
Dit is nu.
Alles wat komt, is later.’

Zij schreef terug:

‘Ja, goeie. Je hebt gelijk. Wachten op perfectie is niet nodig.
Het wordt misschien zelfs sneller meer, als we niet (meer) wachten.
Mooie voor je klanten ook!’

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
De gelaagdheid van jouw bedrijf
Volgend bericht
Ik ben niet sportief