www.marjanvanhouwelingen.nl

Voor wie of wat stapel jij je stenen op elkaar?

Ooit hoorde ik het symbolische verhaal over de verschillende types kathedralenbouwers. De bouw van zo’n kathedraal is een monsterklus en het duurt minimaal een eeuw voordat het bouwwerk af is. Wanneer je als voorbijganger zou vragen wat de bouwers aan het doen zijn, blijkt dat iedereen een andere beleving van zijn werk heeft. Zo vertelt iemand dat ze als groep elke dag stenen aan het stapelen zijn. Een ander legt uit hoe ze als metselaars stevige muren maken. De volgende vertelt dat ze samen een kathedraal bouwen, een historische plek voor de toekomst waar de ontmoeting met God en met elkaar centraal staat.

Stuk voor stuk zijn het mensen die feitelijk hetzelfde doen, iedereen stapelt die stenen op elkaar. Het verschil zit echter in het perspectief en de beleving. Waar de ene groep pragmatisch is, zie je in de andere groep de visionairs. Ook al zien meeste bouwers nooit het eindresultaat, samen bouwen ze aan iets wat veel groter is dan zichzelf.

In mijn werk kom ik veel van die kathedralenbouwers tegen. Mannen en vrouwen die werken vanuit een bepaalde droom of visie. Natuurlijk zijn er honderden mensen die feitelijk hetzelfde werk doen, het verschil zit echter in de beleving en het perspectief. Want je hebt mensen die stenen stapelen en je hebt mensen die kathedralen bouwen.

Wat zie jij als jij verder kijkt dan je eigen stapel stenen?

✦ Ik ben Marjan van Houwelingen. In mijn coaching én in mijn fotografie ga ik niet voor quick fixes of perfecte plaatjes. Wel voor tastbare veranderingen in het hier en nu én een verschil voor de toekomst. Zodat jij excelleert en impact maakt. Je bent welkom voor een kennismaking om te onderzoeken hoe wij samen kunnen bouwen.

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
De ochtend gonst nog na