‘Mijn mama kan alles, behalve pannenkoeken bakken. Ik denk dat ze er ook niet beter in wordt hoor. Ze vindt fotograferen gewoon leuker.’

Terwijl ik terugloop naar de auto en snel even mijn berichtjes check, schiet ik hardop in de lach. Mijn jongste had vanmiddag een speelafspraakje en de moeder van zijn vriendje appte me deze heerlijke uitspraak van hem.  

Op de terugweg naar huis denk ik na over de inspirerende middag die ik had met het team van Jolanda Wicherson. Als ondernemerscoach werkt zij samen met diverse mensen. Een team van ondernemers die werk uit haar handen nemen, zodat zij zich kan focussen op hetgeen wat zij het allerleukst vindt om te doen. 

Mijn eigen bedrijf is in het afgelopen jaar gegroeid. Precies een jaar geleden besloot ik om mijn aanbod alleen op ondernemers te richten. Het kostte me wat groeipijn, maar wat ben ik blij dat ik dit pad koos. Vanmiddag werd ik uitgedaagd om opnieuw kritisch naar mijn eigen bedrijf te kijken. Op welke gebieden kan ik groeien, juist door krachten te bundelen?

‘Mijn mama kan alles, behalve pannenkoeken bakken’. De uitspraak gonst na in mijn hoofd. Mijn jongste heeft gelijk. Pannenkoeken bakken is niet mijn ding. Ik maak ze te dik of juist te dun. Ze plakken vast aan de bodem of ze eindigen als een zielig hoopje gefrommeld beslag in de pan. Daarom bakt mijn man thuis de pannenkoeken. Dat is veel leuker, voor mezelf en voor mijn gezin. Oftewel, geen gefrustreerde oververhitte moeder en pannenkoeken die heerlijk smaken. 

Ik vraag me af hoe vaak ik nog sta te hannesen met die pannenkoeken in de keuken van mijn eigen bedrijf. Aan welke zaken besteed ik teveel tijd en energie? Op welke manieren kan ik mijn aanbod nog krachtiger maken door gebruik te maken van  mensen die fantastische pannenkoeken kunnen bakken? 

Dit zijn vragen waar ik de komende tijd over ga nadenken. Zodat ik in 2020 mijn tijd en energie nog meer kan besteden aan de dingen die ik het allerleukst vindt om te doen en waar ik wel wat van bak;)

Op welke manieren bundel jij je krachten met die van anderen? En hoe vaak sta jij nog pannenkoeken te bakken terwijl je je tijd beter anders kunt besteden? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu