www.marjanvanhouwelingen.nl

Net als Loesje geloof ik dat leven het meervoud is van lef.

In de winter zwem ik bijvoorbeeld iedere week in natuurwater.
Ja, het is steenkoud en het voelt niet comfortabel.
Toch doe ik het omdat het me een ultiem geluksgevoel geeft.
Het gevoel dat ik voluit leef.

Ook houd ik ervan om online op een creatieve manier te communiceren.
Ja, het voelt soms kwetsbaar of spannend.
Toch kies ik ervoor om het te doen omdat ik ervan geniet.
Het geeft me energie.

Leven vanuit je essentie vraagt om lef.
Je kiest ervoor om je niet langer te laten leiden door hoe het hoort te gaan.
Door je ego.
De mening van anderen.

Voor jou kan het bijvoorbeeld tijd zijn om minder te gaan werken. Ook al ben je opgegroeid met het idee dat je hard en veel hoort te werken. Je weet dat minder werken je meer rust, focus en voldoening geeft.

Of misschien stap jij eindelijk dat podium op, ook al ben je ergens bang dat je afgaat. Je weet dat dit de plek is waar jij floreert.

Wellicht kies jij ervoor om een maand offline te gaan. Volgens de marketinggoeroe’s is dat niet handig. Maar jij voelt dat het nodig is om te groeien.

Soms moet je dwars door een laag ongemak heen om bij je essentie te komen.

Om eerlijk te zijn. Mijn eigen ongemak kan me soms flink in de weg zitten.

Wat als ik mezelf coach ga noemen, terwijl de halve wereld zich tegenwoordig coach noemt?
Wat als mensen mijn rauwe beelden niet professioneel genoeg vinden?

Met vallen en opstaan, kies ik ervoor om dwars door m’n ongemak te gaan. Omdat ik weet dat ik daar floreer. In m’n element ben.

Op welk gebied mag jij door je ongemak heen breken om dichterbij je essentie te komen?

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
Het beste wat je in huis hebt
Volgend bericht
De gelaagdheid van jouw bedrijf