www.marjanvanhouwelingen.nl
Verhalen over moed, leiderschap en ondernemen

Ik zeulde rond met flink wat kilo’s

De eerste keren dat ik op pad ging voor mijn Wild Presence stopte ik mijn rugzak letterlijk veel te vol.
Ik zeulde rond met flink wat kilo’s.

Dat ene boek dat wellicht van pas zou komen, plus een extra set inzichtkaarten.
Een aantal symbolische voorwerpen, want stel dat er te weinig te vinden zou zijn in de natuur. En wat dacht je van een extra cameralens, drie batterijen en een reflectiescherm?

Stel dat ik mezelf bij ieder voorwerp de volgende vraag had gesteld. Neem ik dit mee uit angst of omdat ik het nodig heb?

Ik weet zeker dat ik de helft van mijn voorwerpen thuis had laten liggen.

‘De angst in je hart is zo groot als alles waar je nog aan gehecht bent’ zei Godfried Danneels ooit.

Mijn rugzak zat te vol omdat ik nog teveel gehecht was aan bepaalde kennis of voorwerpen. Ik haalde daar mijn zekerheid uit.

Net zoals ik afgelopen tijd bepaalde acties uitstelde. Mijn ratio vertelde me waarom ik iets niet moest doen. Ik bleef erin hangen en kwam geen meter vooruit. Tot ik besefte dat ik teveel gehecht was aan iets wat me belemmerde.

Ik gaf mijn angst onnodig veel ruimte. En als je iets teveel ruimte geeft, wordt het zwaar. Het zorgt voor teveel ballast.

Wat zeul jij onnodig mee?
Of welke keuze stel jij uit door een irreële angst?

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
Chocolade helpt. Altijd.
Volgend bericht
Ze baalt ervan dat ik geen antwoord geef