www.marjanvanhouwelingen.nl

‘Ik had wel verwacht even in dat vennetje te springen’

Mijn klant appt me deze zin de dag na onze Wild Presence.

Die dag verliep echter anders.
De dag begon met stromende regen.
En nee, geen miezer.
Maar zo’n bui waar het met bakken uit de lucht komt.

De regen zorgde er echter voor dat ze los kon laten.
Haar verwachtingen en de controle.
Dit gold trouwens ook voor mezelf.

Er ontstond ruimte om te spelen en te ontdekken.
We besloten om uit te wijken naar een schaapskooi.
Een plek waar het warm en droog was.
Binnen een uur brak de lucht open.
En dat was niet het enige wat openbrak.

Ze ontdekte hoe haar zachtheid haar kracht is.
Dat te hard haar best doen, een valkuil is. Dat ze milder mag zijn voor zichzelf.

We sloten de sessie af bij het vennetje.
Maar de sprong erin was niet nodig.

Een kudde schapen stond op haar te wachten.
Heel rustig en Intuïtief liep ze op één schaap af.
En juist dat ene schaap spiegelde haar complete proces.

‘Het was zo bijzonder! Hij voelde zo zacht, licht en liefdevol. Het deed me denken aan mijn eigen zachtheid. De mildheid voor mezelf. Ik vond het mooi hoe jij me spiegelde op welke manier ik afliep op dat schaap. Dat neem ik mee in hoe ik de verbinding maak met mijn klanten. Het geeft me zoveel meer zelfvertrouwen.
Grappig dat de ervaring met dat ene schaap alles samenvatte van de dag.
Hoe mooi is het dat dit ons kwam toe-vallen!’

Wil jij ook ontdekken wat zich ontvouwt als je de controle loslaat? Stuur me een DM voor meer info over mijn wild presence. Ik heb in november nog 2 plekjes.

Deel dit bericht met je netwerk

Ruim vijftien jaar werkte ik op diverse plekken in de jeugdzorg en het jongerenwerk. Oplossingsgericht werken, handelen vanuit de systeemtheorie en het bieden van coaching en trainingen waren dagelijkse kost. Tot ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Eerst als schrijver en fotograaf en later als fotograaf voor ondernemers. Iets wat ik met ontzettend veel plezier deed. 

En toch mistte ik iets. Het voelde alsof ik iets liet liggen in mijn werk als fotograaf. Sterker nog. Ik gaf mijn klanten nog niet alles van het allerbeste wat ik in huis heb. Want ik ben een kei in het ontrafelen van processen en patronen. Ik zie dingen scherp.  Met mijn rake analyses zorg ik voor beweging en transformatie. Ik zie kansen en kom snel tot de kern. 

Vorig bericht
Ik heb nu een andere rol
Volgend bericht
Chocolade helpt. Altijd.